Bir zamanlar çöp olarak bakılıyordu: Tek tek toplanıyor, kilosu 3 bin liradan satılıyor

Arı ekmeği, arıların çiçeklerden topladığı polenleri kendi enzimleriyle fermente etmesi sonucu oluşuyor. Bu süreçte polenler laktik asit bakterileriyle zenginleşiyor, protein ve vitamin açısından çok daha değerli hale geliyor. Zahmetli ve kısıtlı üretim süreci nedeniyle ürünün fiyatı yüksek seviyelerde kalıyor.
SAĞLIK FAYDALARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Arı ekmeği, içerdiği 22’den fazla amino asit, demir, kalsiyum, magnezyum ve vitaminlerle “doğal süper gıda” olarak tanımlanıyor. Bağışıklığı güçlendiriyor, sindirimi destekliyor ve enerji veriyor. Ayrıca kansızlık sorunlarına karşı olumlu etkileri olduğu, kalp ve damar sağlığını desteklediği, eklem ve prostat problemlerine karşı fayda sağladığı biliniyor.
UZMANLARDAN DİKKAT ÇEKEN UYARI
Bir çay kaşığı arı ekmeğinin, yaklaşık 1 kilogram ete eşdeğer protein içerdiği belirtiliyor. Bu özelliği sayesinde diyet yapanlar, sporcular ve çocuk gelişimi için öneriliyor. Ancak uzmanlar, alerjik bünyelerin dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Doğal beslenme trendlerinin gözdesi haline gelen arı ekmeği, hem Türkiye’de hem de dünya pazarında yoğun talep görüyor.
Bu habere emoji ile tepki ver
Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”